Voetreflex & Chinflex®

Therapeutisch | Energetisch | Ontspannend

 

Het is een feit dat voetreflexzonetherapie een bijzonder ontspannende uitwerking heeft. Maar het doet meer. Voetreflex is een complementaire geneeswijze. Dat wil zeggen dat het een bijzonder heilzame aanvulling kan zijn op de reguliere gezondheidszorg. Het kan toegepast worden om fysieke klachten te verzachten of te verhelpen en heeft tevens een preventief karakter.

Wat is Reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze, die ervan uit gaat dat op handen en voeten zones liggen die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Het lichaam wordt als het ware weerspiegeld op de handen en voeten. Door middel van een speciale massage van de reflexzones worden reacties in het lichaam verkregen.
Hierdoor kunnen klachten worden verholpen of verlicht.
 
Reflexzonetherapie is als geneeswijze al eeuwen bekend. Voor zover me nu kan nagaan werd zij al beoefend door Egyptenaren, de Chinese volkeren en de indianen. Begin 1900 werd deze therapie door twee Amerikaanse artsen en fysiotherapeuten herontdekt.
 
In 1958 heeft de Duitse fysiotherapeute Hanne Marquardt de reflexzonetherapie in Europa geïntroduceerd.
 
Reflexzonetherapie helpt bij het herstellen van het natuurlijk evenwicht in het lichaam. Via reflexzonetherapie wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondersteund en bevorderd zodat (pijn)klachten verminderen of zelfs verdwijnen.
 
Reflexzonetherapie is een heilzame aanvulling op de reguliere geneeswijze, een zogenaamde complementaire geneeswijze; samenwerking met reguliere geneeswijzen kan het algehele welzijn bevorderen.

Hoe werkt (voet)reflexologie

Het doel van reflexzonetherapie is het herstellen van het natuurlijk evenwicht van het lichaam.
Door het middels speciale technieken behandelen van de reflexzones, wordt een reactie bewerkstelligd in het bijbehorende lichaamsdeel. Deze behandeltechnieken werken op de zenuwbanen en de energiebanen (ook wel meridianen genoemd).
 
Reflexzonetherapie is geschikt voor jong en oud. Bij deskundige toepassing kan het voor een groot scala aan klachten worden ingezet.
Daarnaast gaat er een ontspannende werking van een reflexzone-therapeutische behandeling uit, waardoor u zowel geestelijk als lichamelijk tot rust komt. een aantal klachten waarbij reflexzonetherapie heilzaam kan zijn:
 
- stress/ spanning
- klachten van maag en/of darmen
- hoofdpijn/ migraine
- menstruatieklachten
- klachten gedurende de zwangerschap
- slapeloosheid
- rugklachten
- overgangsklachten
- incontinentieklachten
- stoornissen in de bloedcirculatie
- restless legs
 

Chinflex®, een weldaad voor lichaam en geest. Chinflex is een massage die gebaseerd is op de oude Chinese voetmassage principes.
 
De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe. Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk. Ze gebruiken deze massages tot op hoge leeftijd om vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of als er klachten zijn deze te verminderen of te verhelpen.
Het grote succes van de Chinese voetmassage ontstaat doordat in één massage twee systemen tot één geheel gecombineerd worden: de meridianen en de acupunctuurpunten worden op de voeten, onderbenen en knieën gemasseerd.
 
De combinatie van Oosterse en Westerse technieken plus het feit dat e hele prettige, ontspannende en toch intensieve massagetechnieken worden toegepast, maakt deze massage tot een weldaad. Na afloop voelt met zich ontspannen fit en vitaal.

____________________________________________________________________________________________________


Werkwijze

Een voetreflexzonebehandeling duurt ongeveer 60 minuten. Vooraf een kruidenvoetbad, een gesprekje, dan 40-45 minuten massage. Daarna is er tijd voor een kopje thee of iets anders, waarbij ervaringen uitgewisseld kunnen worden en eventueel extra advies wordt gegeven.
 
De eerste afspraak duurt wat langer. Ik vraag u van te voren een vragenlijst in te vullen en deze mee te nemen naar de eerste afspraak. 
 
Tip: trek gemakkelijk zittende kleding aan, zodat ook de onderbenen gemasseerd kunnen worden.
 Deze behandeling laat zich prima combineren met een gezichtsbehandeling.

 

 

 © 2020 Power of Touch